Blogging har vært rundt oss i mange år, og vi ser en stadig økning i bedrifter som velger å starte en blogg i forbindelse med hjemmesiden sin. Så trenger bedriften din en blogg?

Blogg er et godt verktøy for å være mer tilstede i sosiale media, samtidig som man har en dialog med kundene. Mange tenker at det holder med en facebook side til firmaet, og selv om dette er veldig bra utgangspunkt anbefaler vi at man legger ned litt tid for å starte en blogg.

Hva skal jeg skrive om i bloggen?

Mange som lurer på om de skal starte en blogg er usikre på hva de faktisk skal skrive, og her har vi noen små tips på lur:

  • Oppdater kundene dine på nye produkter / produktegenskaper.
  • Dersom det er innenfor ens bransje bør man absolutt vise før/etter bilder og kundehistorier. Bilder passer fint med bransjer som design, håndverker, frisør, hudpleie.
  • Oppdater kunder og interessenter på bedriften din. Nye ansatte eller lokaler? Del det og fortell hvorfor kunden skal velge dere.
  • Fortell gjerne bransjenytt (regler, retningslinjer, nyheter)
  • Hold posten din til ca 300 tegn, da er den ikke for lang og ikke for kort.
  • Bilder blir alltid godt mottatt, da ser teksten mer levende ut og du kan promotere firmaet enda mer.

En blogg trenger ikke ta opp så mye av tiden din, men vær nøye med å skape godt og relevant innhold når du skriver. Det er bedre med færre poster og godt innhold, tenk kvalitet over kvantitet. I begynnelsen kan det holde med 3-4 poster pr måned, det kommer litt an på hvilken posisjon og bransje du er i.

Vi hjelper deg med å sette opp en blogg på hjemmesiden din, og viser hvordan du lett kan komme i gang med å poste innlegg.