Velg en side

Det var vel litt tidlig tenker du? Og ja, som forbruker er det nok i tidligste laget å tenke på julehandel. Men dersom du driver en nettbutikk eller en fysisk butikk er det på tide og begynner å planlegge kampanjer og annonser. På denne måten kan du få flere kunder til å gjøre julehandelen i din butikk.

Flere og flere starter julehandelen tidlig, samtidig som de søker etter inspirasjon på båre Facebook og Instagram.

Men hvor skal man begynne? Man begynner gjerne med å gjøre kundene oppmerksomme på din butikk og dine produkter. Du kan kjøre en kampanje, bli mer aktiv på Facebook eller starte en blogg. Da vil kundene ha deg i bakhodet når de starter å tenke på julegaver.

Annonser
Dersom du velger å kjøre en annonse på Facebook, kan du selv velge ditt publikum. Du kan velge å vise annonsen til de som allerede liker Facebook siden din, eller hva med å vise den til et ”lookalike” publikum? Et “lookalike” publikum er et publikum som ligner på de som liker siden din, eller ligner på de som har vært innom hjemmesiden din. Da vil du kunne nå ut til mange potensielle nye kunder som med stor sannsynlighet vil være riktig kunde.

Nyhetsbrev
Et annet godt tips du kan starte med nå er å få kunder til å melde seg på dine nyhetsbrev. På denne måten vil du kunne gi ekstra gode tilbud til de som er interesserte, og samtidig passe på at du med jevne mellomrom dukker opp i postkassen deres. Lag en annonse på Facebook eller vis et pop-up vindu på hjemmesiden / nettbutikken. Kanskje du kan gi rabatt til de som melder seg på?

Gjenkjøp
Når det nærmer seg tid for de store tilbudene, er det lurt å nå ut til et publikum som kjenner deg og din bedrift. Du kan vise annonsene til de som allerede har vært inne på hjemmesiden din før. Dette kan gjørs både på Facebook og Google, via en kode som legges inn på hjemmesiden / nettbutikken din.

 

Før du starter opp med julekampanjer så er det veldig viktig å passe på at hjemmesiden /nettbutikken din er optimalisert for mobil. Gjør det enkelt for kundene dine å handle i din butikk, rett fra sofaen.

Dersom du trenger hjelp til å sette opp en ny nettbutikk eller få i gang Facebookside til din bedrift så ta gjerne kontakt med oss.