Velg en side

Det er flere og flere som velger å starte sin egen nettbutikk, både hobbymalere, frisører og interiørinteresserte. Mange som i dag har en fysisk butikk vil kunne nye godt av å ha en nettbutikk i tillegg. Man kan nå ut til flere kunder som kan resultere i ekstra inntekter.

Dersom man ønsker å starte en nettbutikk er det mye man må tenke gjennom, og her gir vi deg noen råd på veien.

 

 • Produkter
  Det viktigste vi kan si om produkter er at de må ha gode bilder. Dersom du selger andres merker, spør produsenten om du kan bruke deres bilder. Skal du leie inn en fotograf eller skal du ta egne bilder? Det vil være lurt å fotografere bildene med lik bakgrunn (gjerne hvit), ha god oppløsning på bildene, og deretter redigere dem til samme størrelse. Mange ønsker i tillegg å ha flere bilder som viser bruken av produktet (et pledd i en sofa, bilde på veggen), som kan være nyttig for kunden.
 • Tekst
  Skriv litt om produktet, og dets egenskap. Selger du klær kan det være lurt å oppgi cm i forskjellige størrelse eller hvilken størrelse modellen bruker. Eksempel: Modellen har på seg størrelse M og er 175 ca høy. Annen informasjon kan være spesielle egenskaper eller informasjon om størrelse på produktet (cm, ml).
 • Betalingsløsning
  Mange i Norge ønsker å bruke Klarna som betalingsløsning. Dette er en kjent betalingsløsning men den er ganske dyr, da vil PayEx være et rimeligere alternativ. Andre trygge alternativ kan være PayPal og Stripe. Disse har ingen oppstartskostnader, og gjør hele jobben for deg. For å ta i bruk Stripe må du ha et SSL (Secure Sockets Layer) sertifikat. Dette krypterer informasjonen, som sikrer betalingen fra kunden.Dette hjelper vi deg selvsagt med.
 • Levering
  God levering er viktig, og mange kunder ønsker flere leveringsalternativ når de handler i nettbutikk. Alternativer kan være gratis frakt over et viss beløp, gratis frakt ved tregere levering, betale mer for ”over natten” pakke eller hente i butikken. Husk også at du representerer butikken din når kunden mottar pakken, så hva med å gjøre det lille ekstra for en god brukeropplevelse?
 • Informasjon
  Det er utrolig viktig at du tilbyr oppdatert og synlig informasjon til kunden. Har du bedriftens e-post / telefonnummer og adresse tilgjengelig på alle sidene? Gir du kunden din god informasjon om betingelsene ved å handle i nettbutikken din? Det er 14 dagers angrerett ved kjøp på nettet, og det må blant annet komme klart frem hvem som skal betale, dersom kunden ønsker å returnere varen. Husk at her finnes det unntak, så se etter hva som gjelder for dine varer.

 

Vi håper disse få tipsene kan hjelpe deg på vei. Det er mye man må huske på når man starter nettbutikk, og vi i FullCtrl Online vil selvsagt hjelpe deg hele veien. Dersom du allerede er i gang kan du her lese om hvordan du kan få flere kunder til nettbutikken din.