Velg en side
Vi ønsker å gi dere en liten gjennomgang av de forskjellige plusser og minuser med de 2 største CMSene på markedet. Skal du velge WordPress eller Joomla?  De lærdes strides men vi tror vi har kommet til en konklusjon som er sånn halveis gjeldende for de fleste.

Wordpress-logo-hoz-rgb

Positivt

WordPress er enkel å bruke, har et veldig stort utvikling og støtte forum / nettverk, tusenvis av plugins, tusenvis av temaer, er sikker, enkel å oppdatere og vedlikeholde, har menystyring, er god for flere brukere, har innebygd kommentarfelt, widgets og er kan redigeres fullstendig. WordPress har også desidert flest gratis utvidelser (Plugins) med over 27.000 samt flest gratis ”themes” med over 2000. Over 40% av alle nettsider ute i den store WWW har laget på WordPress sin plattform.

Negativt

Redigering krever PHP, CSS og HTML kunnskap, plugins kan gjøre systemet tregere og siden må holdes oppdatert for å være sikker. Ikke alle plugins blir oppdatert samtidig med wordpress så det kan være du må skifte plugins etter å ha oppdatert wordpress for å få siden til å fungere optimalt.

Konklusjon

WordPress er en flott plattform for de aller aller fleste. For oss og de tilbakemeldingene vi har fått fra kunder er wordpress enklere å oppdatere, skrive innlegge og redigere. Det er enklere å lage sider og innlegg separat og endre dem. Det er lettere å kjøre som en blogg.  Skal du ha en blogg er wordpress garantert det du skal ha. Selvfølgelig kan WordPress bli omgjort til fra en nettbutikk til porteføljer og har stort sett alt du trenger. WordPress er lett å bruke, lett å endre og lett og holde oppdatert.

WordPress styrke er fleksibilitet og brukervennlighet.

Joomla

Positivt

Joomla har et rent kontrollpanel, tusenvis av utvidelser (som plugins), moduler (som widgets), tusenvis av maler (som tema), et stort og aktivt forum, et strukturert menysystem med innebygd bread crums, er enkel å oppdatere og vedlikeholde og har avanserte administrasjonsfunksjoner.

Negativt

Redigeringsmuligheter er begrenset. De fleste gode utvidelsene koster penger, utvidelser kan ha kompatibilitetsproblemer fra én versjon til en annen, enkelte funksjoner ikke intuitivt nok og det er vanskelig for nybegynnere.

Konklusjon

Joomla er ikke så bra for blogging men vi kan lage en flott hjemmeside, medlemsområder, forum, etc. Hvis du vil ha en firmanettsted med komplekse innholdhierarkier, tagging og redigering kan du velge Joomla. Den har massevis av utvidelser, både gratis og betalt. Joomla er ikke så lett å få taket på når det gjelder å legge ut artikler og endre enkeltsider.

Joomlas styrke er at den er mer kompleks.

Så hva skal du velge? WordPress eller Joomla?

Dette er selvfølgelig avhengig av preferanser. Begge systemene er veldig gode CMS for e-handel, blogging og porteføljer. På papiret ser begge løsningene veldig like ut men i bruk er ting veldig annerledes.  Ønsker du brukervennlighet og valgmuligheter velger du WordPress. Ønsker du mer kompleksitet velger du Joomla.

Hva syns du? Har du erfaring med både Joomla og WordPress eller bare en av de gi oss en kommentar om hva du liker / ikke liker.