Skal vi gi deg et godt tips når det kommer til sosiale medier, så må det være og planlegg innleggene dine. Dette gjelder både blogg, Facebook, Twitter og Instagram – alt kan planlegges og publiseres når det passer for deg og dine kunder.

Det å jobbe med sosiale medier har blitt big business de siste årene, og det er det god grunn til. Med god planlegging, markedsundersøkelser og ved å treffe forbrukerens mønster, så kan man nå ut til flere og selge mer. Men for de aller fleste små bedrifter så har man ikke mulighet til å ansette en sosial markedsfører, man må gjøre denne jobben selv.

Her gir vi deg noen tips for å være mest mulig effektiv i denne jobben.

  • Bruk tid. Dette kan gjøres på mange plan. Vi har tidligere nevnt at man bør sette av den tiden man har (en halv dag i uken, 1 time hver dag, eller hva man har mulighet til) til å jobbe med bedriften sin. Denne tiden bruker man på å oppdatere Facebook, skrive blogginnlegg, ta bilder til Instagram eller andre aktiviteter som passer din bedrift.
  • Planlegg godt. Når du sitter og jobber med bedriften din, så kan du gjøre klart flere dagers innlegg på samme tid. Alt kan planlegges, og publiseres frem i tid. Det kan hende du har 5 gode blogginnlegg ferdig skrevet, og da er det ingen problem å legge dem klare i bloggen med forskjellige publiseringstidspunkt. Det samme kan du gjøre på Facebook siden til bedriften din.
  • Treff kundene. En av de store fordelene med å planlegge innleggene dine er at du kan publisere dem når kunden din er på nett, ikke når du har tid. Dersom du vet at mange av kundene dine er på Facebook før jobb eller i lunsjen, så kan det være lurt å publisere da. Det er ikke så stor aktivitet rundt middagstider, men kl 18 så tar det seg litt opp, og kl 20-21 er enda bedre. Pass på å oppdater når du vet at kundene surfer på nettet.
  • Alt på en plass. Alt dette kan være overveldende og mye å forholde seg til, så hva med å samle alt på en plass? Det finnes mange gode plattformer man kan bruke, som samler alle kontoene dine på en plass og som gjør det lett for flere i teamet å se hva de andre jobbe med. Noen av dem er Hootsuite, MavSocial, Buffer eller Sproutsocia.

Husk og velg dine kanaler med omhu. Du trenger ikke være aktiv på både Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Google + og LinkedIn. Velg det som passer deg, din bedrift og dine kunder.