Velg en side

Vi har tidligere skrevet om hva du bør huske på og tenke gjennom når du starter egen nettbutikk, og her fyller vi på med mer nyttig informasjon.

Les mer: Starte nettbutikk – hva må du huske på?

9,9 % økning

Det dukker stadig opp nye nettbutikker, som selger alt fra termoser til trapper og garn. Det som er felles for alle nettbutikker er at de får stadig flere kunder. En undersøkelse fra SSB viser at nettsalget har økt med 9.9 % fra 1. kvartal 2016 til samme kvartal 2017. Det er absolutt ikke for sent å komme i gang, og husk at flere og flere eldre nettbrukere også tar i bruk nettbutikker. Samtidig må du være obs på at flere nettbutikker gir flere konkurrenter. Forsøk og synliggjør din nisje eller dine konkurransefortrinn.

Valg

En annen trend vi ser er at kundene ønsker valgmuligheter. De ønsker valgmuligheter både ved levering og betaling. Dette anbefaler vi deg å gi kunden dersom du har mulighet til det.

Når det kommer til frakt så finnes det en del leverandører man kan velge mellom, og her bør du velge den som passer din bedrift. For å finne den som passer deg kan du tenke gjennom et par spørsmål. Sender du kun til Norge, skal du ha en nordisk leverandør, hvor store pakker sender du? Be om tilbud fra leverandørene slik at du kan sammenligne.

Har du et lager eller butikk hvor kundene kan hente pakken selv, eller kan de kjøpe produktet ditt i andre butikker? Legg gjerne med en liste eller kart over utsalgssteder.

Mange kunder ønsker også flere betalingsalternativ, som også avhenger av hva slags produkt du tilbyr. Betalingsalternativ i nettbutikken er faktura, delbetaling, kortbetaling eller PayPal.

Kundekommunikasjon

Kundekommunikasjonen varierer fra kundegrupper, og det finnes forskjellige foretrukne kanaler. Noen foretrekker raske kanaler som chat eller Facebook mens andre ønsker en formell e-post eller telefonsamtale. Hvilke kanaler du velger å treffe kundene dine på avhenger av bedriften din. Dersom du ønsker å tilby chat er det viktig at du er tilgjengelig i åpningstidene dine. Har du automatisk svar på e-post eller svarer du kundene innen arbeidsdagen er over? Noen bedrifter er aktive brukere av Instagram, hvor kunden kan stille enkle spørsmål og få raske svar.

God webside

I tillegg til dette er det viktig at du har en god webside. Dette er vår jobb, og her vil vi hjelpe deg. Vi lytter til dine ønsker og veileder deg i designet. Vi sørger for at nettbutikken din er tilpasset både mobilbrukerne og de som sitter på PC. Da sørger vi for at Google prioriterer siden din (over de nettsidene som ikke er mobilvennlige) og at du ikke mister kunder. Dibs E-handel undersøkelse fra 2016 viser at 47% av har avbrutt kjøp i nettbutikk fordi nettsiden ikke var mobiltilpasset.

Trygghet

Vis kundene dine at din nettbutikk er trygg. Denne tryggheten kan bygges opp på forskjellige måter, med både logoer og tekst. Vi anbefaler at din kontaktinformasjon kommer tydelig frem på siden. Dette bør inneholde både e-post og telefonnummer men legg gjerne ved både adresse og organisasjonsnummer også. Nettbutikken din må også ha klare kjøpsvilkår, og informer kunden din om både angrerett og retur.

Dersom du tilbyr kortbetaling i nettbutikken kan vi legge til logoen for de selskapene du tilbyr (Visa, Mastercard, American Express, Paypal) og det samme gjelder for fraktleverandør (DHL, Bring, Nordpost). I Norge så tilbyr også Virke en trygg handel ordning som man kan søke om å bli medlem av.

Vi håper disse få tipsene kan hjelpe deg på vei. Det er mye man må huske på når man starter nettbutikk, og vi i FullCtrl Online vil selvsagt hjelpe deg hele veien til målet. Kontakt oss i dag for mer informasjon eller en uforpliktende samtale.