Nyhetsbrev er både elsket og hatet, der de hoper seg opp som uleste mail i de fleste innbokser. Jeg syns derimot det er gøy med nyhetsbrev, så lenge jeg har en interesse av dem. De kan inneholde nyheter fra en butikk, spennende artikler fra illustrert vitenskap eller innbydelser til aktuelle arrangement. Mange butikker bruker også nyhetsbrev til å gi kundene eksklusive tilbud og rabatter.

Du kan bygge din kundedatabase med nyhetsbrev, og vi ønsker å gi deg noen ideer til hvordan du kan ta det i bruk, og hvilke tilbydere som er på markedet.

 

Kundeklubb
Be kundene dine melde seg inn i kundeklubben din, og motta nyhetsbrev. Kundeklubben kan gi tilgang til rabatter på hvert kjøp, tidligere tilgang på nyheter eller en liten gave ved bruk av rabattkode.

Nyheter
Følger du en (nyhets)side som publiserer nyheter, kan det være nyttig å motta et nyhetsbrev med de siste og aktuelle artiklene. Dette kan være alt i fra et mediahus til en blogg til illustrert vitenskap.

Arrangement
Inviterer du til kundekveld i butikken din, eller holder du kurs? Send ut et nyhetsbrev til kundene dine hvor du kan legge med link til påmelding. For å øke lojaliteten kan du gi rabatter eller åpne opp for tidligere påmelding.

Analyser
En av de viktigste faktorene til nyhetsbrev, og grunnen til at man bør finne en god tilbyder er analysen. Det er her du kan hente ut informasjonen din. Hvilke kunder har åpnet mailen, hvor mange har mottatt mailen og hvem har klikket seg inn på linkene dine? Noen tilbydere gir deg også mulighet til å sende ut mailen på nytt til dem som ikke åpnet første gang.

 

Tilbydere

Mailchimp – Her kan du starte med en gratis konto (inntil 2000 kontakter, 12 000 utsendelser) og oppgradere i takt med størrelsen på listen din. De har mange ferdiglagede maler man kan velge mellom, eller lage sine egne.

MailMojo (norsk) – De tilbyr også at du kan starte gratis (inntil 50 kontakter, ubegrenset utsendelser). De hjelper deg med opprettelse av maler, og kommer med tips til bruk.

Make Newsmail (norsk)– Start med en gratis prøvekonto. Så fort listen din har vokst til 11 kunder så må du over på betalingsløsning. Du kan få hjelp til oppsett, og de har også laget ferdige maler man kan velge mellom og en gratis bildebank du kan bruke til oppsettene dine.

 

Fortell oss gjerne hvilken tilbyder du bruker, og om du har en som vi kan legge til listen vår.