Velg en side

Vi får mange henvendelser fra bedrifter som ønsker seg en ny hjemmeside. De har logoen klar og vet hvordan de ønsker at siden skal se ut, kanskje de til og med har tatt profesjonelle bilder av bedriften / produktene sine. Men det er likevel en ting som ofte går i glemmeboken, innholdet. Eller teksten om du vil.

Hvorfor det er så viktig å sette fokus på innholdet på hjemmesiden?

Tekst er en viktig del av hjemmesiden, og utformingen av teksten. Man kan spille på teksten, leke med ord og fonter, og skape en spennende side. Derfor er det viktig at man gir innholdet på siden en ekstra tanke.

I de tilfellene hvor vi har lite eller ingen tekst å jobbe med når vi lager en hjemmeside, så bruker vi ofte dummy-teksten “lorem ipsum” som fylltekst i mellomtiden. Dette resulterer ofte i et veldig estetisk fint design, men ikke helt realistisk. Husk at brukerne av hjemmesiden din vil i hovedsak besøke siden for innholdet, og ikke designet.

Ikke bare er det viktig for hjemmesiden at innholdet er av høy kvalitet, men det er også viktig for søkemotoroptimalisering. Vi har gått bort ifra tiden hvor man ”gjemmer” søkeordene rundt på siden. Nå gjelder det å ha et godt, sammenhengende og relevant innhold på hele siden. Selvsagt skal man bruker fokusord / søkeord i teksten, men bruk dem på en nyttig måte og plasser dem på riktig plass i teksten.

Her kan du lese en artikkel av Jacob Nielsen om hvorfor copywriting er så utrolig viktig. Selv om denne er spesifisert til Twitter er det mange gode tips man kan ta med seg.