Flere og flere velger å starte nettbutikk, enten som resultat av en livslang drøm om å holde på for seg selv eller som en naturlig utvidelse av butikken. Uansett har man samme mål; få flere kunder til nettbutikken.

 

  Det er viktig å påpeke at kvalitet er viktigere enn kvantitet. Det hjelper ikke å ha en nettbutikk med masse trafikk, dersom ingen kjøper noe. Pass derfor på at nettbutikken din er oversiktlig, tilpasset bruk på mobil og nettbrett, har produktinformasjon og tilbyr gode betalingsløsninger.I tillegg gir vi deg noen gode tips du kan ta med på veien.

  • Sosial media – Vær en flittig bruker av sosiale medier, både facebook, instagram, youtube eller twitter. Bruk den kanalen som passer din profil best. Dersom det passer seg for bedriften / produktet ditt, inngå gjerne et samarbeid med bloggere eller andre med påvirkningskraft for å øke salget. Det er ikke nødvendig å velge de største her, da de naturligvis tar seg godt betalt og får utallige henvendelser hver dag.
  • Presse – Ta kontakt med lokale aviser, nyhetsmagasiner eller bransjeblader. Her har du mulighet til å vise frem bedriften din, og samtidig få god reklame og mulighet til å nå ut til fremtidige kunder.
  • Venner og familie – Det kan lønne seg å be venner og familie om å hjelpe med å dele siden din på sosiale medier. Da har du fort et mye større publikum, og de fleste deler gjerne nyheten med glede. Det er viktig at du ikke presser noen til å kjøpe noe, heller ikke la alle dine personlige oppdateringer handle om butikken din.
  • Gi bort – Du trenger ikke nødvendigvis å gi bort et dyrt produkt, men gi noe av verdi for kunden. Det kan være som takk for å dele siden din, en ny produktprøve ved bestilling i nettbutikken eller en konkurranse blant alle kundene dine.
  • Affiliate markedsføring – Det finnes flere affiliate program i Norge nå, et marked som fortsetter å vokse. De fleste markedsfører seg med at ”du kan tjene penger mens du sover”, noe som for så vidt stemmer. Sjekk ut om det er noen som passer bra sammen med din bedrift.
  • Annonsering – Til slutt må vi nevne annonsering, både på facebook og Google AdWords er to gode kanaler. Her velger du ditt eget budsjett, og kan holde deg løpende oppdatert med hvordan annonsen din treffer markedet. Trenger du hjelp til å komme i gang, ta kontakt med oss i dag.

Jeg håper du har fått noen tips til hvordan du kan få flere kunder til nettbutikken din. Her kan du lese mer om hvem kundene dine er, og hva som er viktig å huske på for en nyoppstartet bedrift.

Husk å følg oss på facebook for jevnlige oppdateringer.