For å kunne optimalisere hjemmesiden og markedsføringen din må du vite hvem er kundene dine?

Det blir snakket mye om å finne riktige kunder og riktig markedsføringskanal. Dette er viktig fordi vi ikke ønsker å sløse med verken tid eller penger på feil målgruppe. Men hvordan kan du vite hvilke kunder som besøker hjemmesiden din, og hvor kommer de fra?

For å holde oversikt kan du installere Google Analytics på hjemmesiden din. Det er et gratis program, som vi selvsagt kan hjelpe til å installere på siden din. Google Analytics vil hjelpe deg til å finne ut hvem er kundene dine, og gi deg en oversikt over følgende:

  • Hvor mange kunder som har vært på hjemmesiden din – her kan du sammenligne dager og uker og til og med tidspunkt på dagen som er mest populære.
  • Hvor lang tid de besøkende bruker på siden – om det er drop-in kunder eller kunder som har vært innom forskjellige sider. Man vil også få en oversikt over nye og returnerende kunder.
  • Hvor kundene kommer ifra – her ser man om de kommer til siden din via søkemotor (Google, Bing, Yahoo), referert via andre hjemmeside eller linker og ikke minst via sosiale media som Facebook eller Twitter.
  • Geografisk plassering – du vil også få en oversikt over hvor i Norge (verden) kundene dine kommer fra. Dette er en kjempefordel dersom du har en geografisk avgrensing for din bedrift.

Dette er informasjon som kan være nyttig å jobbe ut ifra. Dersom du har en blogg, kan du se om de har kommet inn på siden via den.

Les her om hvorfor bedriften bør ha en blogg på hjemmesiden!

Google Analytics er ikke et perfekt verktøy, og det kan hende at det er funksjoner du savner. Men dataen du får vil hjelpe deg godt på vei til å forbedre hjemmesiden din, slik at du når ut til de riktige kundene.