En landingsside er den første siden kundene dine lander på når de besøker hjemmesiden din. Man lander nemlig ikke nødvendigvis på fremsiden.

Formålet med en landingsside er å få kundene dine til å utføre en bestemt handling. Dette kan være blant annet å fylle ut et interesseskjema, legge igjen e-posten sin for nyhetsbrev, bestille en katalog eller få en gratis prøve. Landingssiden er ute etter å skape konvertering, fra interesse (klikk) til handling.

 

Det kan være lurt å lage forskjellige landingssider, kjøre tester på hvilken som fungerer best og rett og slett prøve seg frem. Mange har høylytte meninger om hvordan den beste landingssiden ser ut, men det er likevel noen punkter alle kan være enige om at er viktige.

 1. Overskrift
  Det må være tydelig hvor man har landet. Ha en god overskrift som viser hva siden handler om og ha sammenheng med annonsen som kunden har klikket seg inn via.
 2. Tekst
  Det trenger ikke være så mye tekst på en landingsside, men teksten må være høyst relevant. Fortell kunden hva han får, hvordan produktet fungerer, tider / priser som er relevant. Google AdWords ser gjennom landingssidene og gir deg høyere score på dine annonser ved godt og relevant innhold.
 3. Call-to-action
  En god oppfordringsknapp er viktig å ha på siden. Det må være tydelig hva du ønsker at kunden skal gjøre når man lander på siden din. Skal man legge igjen en e-post adresse, skal man melde seg på et webinar? La oppfordringsknappen din være godt synlig på hjemmesiden, og med et fint design.
 4. Bilder
  Brukt gode, relevante bilder til landingssiden din. Dette er med på å skape et helhetsinntrykk av bedriften din og vil være med på å sette den stemningen du ønsker.
 5. Referanser
  La det være kundeutsagn eller vis hvilke andre kunder dere har, med logoer eller kundecase. Dette er med på å skape trygghet og tillit til bedriften.
 6. Test
  Husk og test landingssiden din. Ikke bare at skjemaer og linker virker (dette er veldig viktig), men også prøv A/B testing. Da kjører man samme kampanje, men endrer f.eks bilder, overskrift eller farger. På denne måten vil man kunne spore og se hvilken side som er mest effektiv, og gir deg mer trafikk.

 

Her kan du også lese om hvordan farger kan påvirke hjemmesiden din.