Velg en side

Gutenberg WordPress 5.0 sammen med DIVI oppdatering

Nå har WordPress endelig kommet med en lanseringsdato for sin store oppdatering 5.0 – Populært kalt Gutenberg. 06. Desember ble datoen. Kort frist og på en amerikansk helligdag. Ikke alle er like glade akkurat nå, men fortvil ikke, her kommer en liten smørbrødliste for oppdatering til WordPress 5.0 Gutenberg når dere bruker DIVI.

 

Hva er Gutenberg og hvorfor vi gleder oss?

 

Gutenberg ble utviklet på Github og det er brukt WordPress REST API, Javascript og React. Det er en stor og for mange en veldig annerledes oppdatering. Det går bort i fra mye av det oppsettet wordpress er bygget på og som med alt, folk er generelt skeptiske til noe nytt.

Vi tror dette er en kjempeoppdatering og et steg i riktig retning. Vi har jo sagt lenge, at om små og mellomstore bedrifter skal få skikkelig bruk for nettsidene sine, så må ting gjøres enkelt og her leverer Gutenberg. De beveger seg mot velg, dra og slipp prinsippet. En egen visuell bygger vil også være på plass. Nå bruker jo de fleste av våre kunder WordPress med DIVI så blokk-bygging kjenner dere til. Gutenberg alene kan etter vår mening ikke matche DIVI på brukervennlighet og funksjoner enn så lenge. DIVI er den beste blokk-byggeren vi kjenner til. Gutenberg kommer nok dit på sikt, men det kan fort gå noen år.

For dere som har en WordPress side som bruker DIVI er det ingenting annet enn å få til oppdateringen dere trenger å tenke på. Alt vil fungere likt som før med unntak av noen få funksjoner.

 

Hvorfor du må være litt på pass med oppdateringen

 

Det har vært veldig mye frem og tilbake rundt dette i forhold til om løsningen kom til å være kompatibel med alle de forskjellige plugins og temaer folk har brukt. WordPress som CMS står for 32% av alle hjemmesider på nettet så den lette panikken har ikke vært helt ubegrunnet.

De fleste av våre kunder som har WordPress som CMS ligger også inn med DIVI som bygger. Vi har fått bekreftet fra leverandøren at den siste DIVI oppdateringen skal fungere sømløst sammen med WordPress 5.0 (Gutenberg). Dette betyr at sidene i teorien skal være uanfektet av oppdateringen. Dessverre er det ikke alltid slik i praksis. Det kan være noen plugins som ikke har fulgt med i timen, dere kan ha glemt å oppdatere noen plugins, etc. Fallgruvene er få men de finnes.

(PS: Det er forøvrig ikke nødvendig å oppdatere WordPress med en gang en ny stor oppdatering kommer ut. Vent gjerne i 2 -3 uker sånn at andre har fått opplevd og fikset barnesykdommene som kan oppstå.)

 

Her har vi laget en liten liste du kan følge, for å gjøre deg selv så sikker som mulig for at alt skal fungere som det skal:

 

 1. Ta backup av hjemmesiden. (Bruk All in one WP migration > Export > Export to fil> Last ned filen lokalt på pc / mac´en din)
 2. Oppdatere plugins
 3. Oppdater DIVI (Tema)
 4. Ta ny backup av hjemmesiden (bruk All in one WP migration> Export > Export to fil>Last ned filen lokalt på pc / mac´en din)
 5. Oppdater WordPress til siste versjon
 6. Sjekk siden nå

 

Om det nå er noe som har skjært seg så er det en mulig fiks:

 

 1. Gå til plugins > legg til ny
 2. Søk etter Classic Editor
 3. Installer Classic Editor
 4. Aktive Classic Editor
 5. Sjekk siden nå

Nå skal du kunne ha både Gutenberg WordPress 5.0 – Divi uten at det er problemer.

Om det mot formodning fortsatt ikke skulle se bra ut må vi tilbake til forrige versjon. Da må vi ta i bruk backup´en som du tok tidligere. 

 

Hvordan installere en tidligere backup

 1. Gå til All in one WP migration
 2. Velg import
 3. Finn filen du lastet ned når du tok back up dra den inn i det grønne feltet
 4. Følg instruksene
 5. Til slutt får du beskjed om at du må inn på innstillinger og lagre permalinkoppsettet ditt. Gjør dette 2 ganger.

 

Nå skal du ha tilbake den gamle hjemmesiden med wordpress 4.9.

Vi skal de neste dagen teste dette og vil holde dere oppdatert om vi finner noe dere bør være obs på.