Velg en side

For oss som jobber med sosial markedsføring var Facebook Lead Ads som julaften å regne. Aldri før hadde et sosialt medium tilbudt et så treffende markedsføringsverktøy. Vi skal her gå gjennom hvordan du selv kan bruke dette verktøyet.

Hva er Facebook Lead ads?

Kort fortalt er det et tillegg til en vanlig Facebook annonse. Du legger til en knapp i annonsen som sier f.eks: Få mer info, abonner, etc. Brukeren / kunden blir da sendt til en side med et kontaktskjema. Det som er fantastisk her er at all informasjonen som brukeren / kunden allerede har lagt inn på sin Facebook profil er fylt inn (navn, e-post, telefonnummer, etc.). Det eneste de trenger å gjøre er å fylle inn manglende felt (om noen) og trykke ”send”.  Enklere blir det ikke. Og når det blir enkelt for brukere / kunde, fører dette igjen til høyere konvertering. Og som oss bekjent er konvertering = omsetning.

Få kontaktskjema rett med en gang

De som jobber med markedsføring vet at et korrekt oppsatt kontaktskjema er nøkkelen til kunder. Her er små detaljer viktige. For å få Facebook Lead ads til å jobb for deg og ikke mot deg, bør du om mulig holde deg til den informasjonen som Facebook kan forhåndsutfylle for brukeren; navn og kontaktdetaljer (e-post, telefonnummer). Denne informasjonen må være nok til at du vet hva kunden er på jakt etter, men ikke mer. Må kundene fylle ut mye informasjon, vil konverteringen gå ned.

Sett opp automatisk svar

Den ene tingen Facebook ikke kan hjelpe deg med er kundeoppfølging. I dagens marked blir vi bombardert med informasjon, og mange ganger husker ikke kundene hva eller hvem de har kontaktet angående produkter, tjenester. Her kan du hjelpe deg selv langt på vei med å sette opp et automatisk svar til kunden. Dette kan gjøres gjennom outlook eller CRM som du kan koble opp mot Facebook Lead ads. Men autosvar er bare en liten del av jobben. Hurtig og personlig tilbakemelding til kunden er alfa og omega i kundesammenheng. Ifølge Harvard Business Review vil de som kontakter kunden innen 1 time etter at de etterspurte mer informasjon få 7 ganger flere kunder en de som venter en dag med å kontakte kunden. Det går på å treffe kunden når mens han har deg i tankene. Og i verste fall har kunden kontaktet 2-3 bedrifter med samme spørsmål og allerede slått til hos en konkurrent.

Vær litt selektiv

Facebook Lead ads er et såpass godt verktøy at det kan være fort gjort å kun fokusere på dette. Vi mener at Lead ads bør være et supplement til det du allerede gjøre i dag og ikke eneste vei til målet. Produktet er perfekt for mange men vanskelige for enda flere. Om produktet ditt kan levers direkte kan Lead ads være nøkkelen til Nirvana. Med det menes at brukeren / kunden kan laste ned dette direkte. Om det er påmelding til et kurs, e-bok, abonnent. etc. Om du selger et fysisk produkt eller en tjeneste er veien litt tyngre og leadet må behandles som alle andre lead.

Til slutt: Test, test, test

Her kommer det som er kjedelig. En annonse, selv om det er en Facebook Lead Ads, må testes. Og testes. Og testes. Prøv annonser med forskjellig tekst, forskjellige ”Click to action” knapp, målgruppe, etc. Dette kan være kostbart i starten men vil spare deg for mye penger og frustrasjon i lengden. Lag flere annonser, behold de som gir høyest konvertering og stopp de som gir lav konvertering. Du vil også finne at noen annonser betaler du dyrt per konvertering mot andre som er billige. Tester du ikke forskjellige versjoner av samme annonser går du glipp av dette. Gjort korrekt er Facebook Lead ads et helt fantastisk verktøy for og både få nye kunder og vekke til live eksisterende kunder.