Når man kommer over en god hjemmeside så tenker man ofte at dette var et råflott design, dette må være en dyr hjemmeside eller at dette er et profesjonelt firma. Alt dette kan selvsagt være sant, men selv om du ikke har en like dyp lommebok så kan du fremdeles oppnå et gode design og profesjonell ”look” på hjemmesiden din, ved bruk av gode bilder.

Gode bilder til hjemmesiden er viktig. Så enkelt og så greit.

Det fine nå er at man trenger ikke leie egen fotograf (dersom man ikke skal ha bilder av spesifikke personer eller plasser), man kan finne bilder på nettet. Du har til og med lov til å bruke noen av bildene du finner på Google (men her må du passe på og kun bruke de som gir tillatelse). Sjekk listen vår over gode sider som tilbyr bilder.

 

Google (gratis)
Google er ofte den naturlige plass får og finne bilder, men her må man passe på at man ikke stjeler bilder av fotografer som ikke har gitt tillatelse. Får å finne bilder du kan bruke skriver du først inn søkeordet, og deretter klikker du på knappen search tools. Da får du opp en rad med nye alternativ. Klikk på usage rights -> labeled for reuse with modification. Nå kan du fritt bruke bildene som brukes, uten å henvise til kilden.

Pixabay (gratis)
Her kan du finne både bilder, illustrasjoner og videoer. Alt kan fritt brukes, ingen kreditering er nødvendig. Du kan søke på både norsk og engelsk (eller andre foretrukne språk), eller bla deg gjennom kategorier.

Pexels (gratis)
Her kan du søke på bilder. Alle kan fritt brukes, ingen kreditering er nødvendig. Du kan søke på engelsk og tysk, og kan også lete gjennom populære bilder / populære søk.

Hos Pexels kan du også ta del i fellesskapet, ved å laste opp egne bilder og la andre få lov bruke dem.

Shutterstock (betal)
Shutterstock tilbyr både bilder, video, musikk, illustrasjoner og ikoner. Dette er en betaltjeneste, men du kan velge om du ønsker å betale pr bilde, pr måned eller om du ønsker å kjøpe bilder til kommersielt bruk (varesalg eller trykkopplag på over 500 000).

iStock by Getty Images (betal)
På same måte er også iStock en betaltjeneste. Her kan du kjøpe månedlig eller årlig abonnement, eller du kan kjøpe kreditt.

 

For våre nye kunder er vi alltid behjelpelige med å finne gode og aktuelle bilder til din nye hjemmeside.