Hver uke snakker vi med mange (potensielle) kunder, og ofte snakker vi med bedrifter som ikke ønsker å betale for en ny hjemmeside. De vil enten lage den selv, eller så har de en fetter som kan hjelpe seg.

Denne bloggposten er til alle dere som ikke vil la profesjonelle lage hjemmesiden for dere. Vårt råd til deg er å unngå disse feilene på hjemmesiden din, da er du på god vei til en mye bedre og oversiktlig side.

Dersom hjemmesiden din trenger en liten oppdatering kan det være lurt å se over disse tipsene og se om det er noe du kan endre på.

  1. Comic sans – Denne fonten er en no-go hos de aller fleste grafisk designere. Her kan du lese om hvorfor det er slik.
  2. For mange fonter – Ved å bruke for mange fonter i logoen, på hjemmesiden eller visittkortene kan virke rotete og uorganisert. Gjør det enkelt og hold deg til 2-3 fonter i profilen din.
  3. Riktig bruk av font – Her må man se både lesbarheten og profilen an, men som en hovedregel har man en skrift font og display font. Display fonter er som regel ”håndskrevne” og bør brukes i overskrifter og mindre tekstområder. Disse kan være med på å skape en personlig profil.
  4. Bruk av farger – Her bør man tenke gjennom hvilken fargepalett hjemmesiden har. Ta gjerne utgangspunkt i logoen og jobb ut ifra den. Her er det viktig at hjemmesiden har litt kontraster slik at den ikke blir kjedelig, samtidig som man må passe på feil / for mye bruk av farger.
  5. Ultramoderne – Det er mange stilige og moderne sider der ute, men pass på at siden din ikke tipper over. Det må være enkelt for kunden å finne ut av hva bedriften din gjør, og hvordan de kan komme i kontakt med deg uten å bruke lange tid på å finne informasjonen.
  6. Luft – En hjemmeside har som regel mye informasjon, og da er det en kunst å jobbe med luften. Den «negative luften» på hjemmesiden er med på å skape et ryddig og oversiktlig inntrykk.

Noen av disse reglene blir ofte brutt, og det er ingen krise. Men ha dem i bakhodet neste gang du vil lage din egen hjemmeside, kanskje du kan unngå noen av dem.

Eller så kan du ta kontakt med oss, og vi kommer med et tilbud til deg.