I 2012 var det registrert 51 148 nyoppstartet bedrifter i Norge iflg. SSB. Dette er et tall som holder seg rundt 45 000 per år +/-. Ikke alle disse bedriftene overlever, og det er mye man må huske på. Så hva bør en nyoppstartet bedrift tenke på? Her finnes ingen fasitsvar, og det vil variere fra bransje til bransje. Men her er noen tips til deg fra oss.

 

  • Hjemmeside – Det er viktig å ha en nettside, og i 2015 er det veldig viktig at den er responsive. Det betyr at når noen besøker hjemmesiden din fra en mobil eller nettbrett, vil siden tilpasse seg skjermen. Det er viktig å være på nett, slik at nye kunder kan finne deg og din relevante informasjon. Legg gjerne ved kart på siden din dersom du ønsker at kundene skal komme til deg. Når du velger et domene, tenk at det skal være enkelt for knden din å huske det.
  • Domene e-post – Når du kjøpet et domene vil tilbyder som regel inkludere e-post kontoer, og vi anbefaler at du benytter deg av dette. Det gir et profesjonelt uttrykk av bedriften dersom domene og mailen ”hører sammen”. Dersom du har benyttet deg av en gratis e-postkonto som kundene kjenner til, kan du enkelt videresende e-post du mottar her, til din nye e-post.
  • Facebook side – Mange bedrifter starter facebook side før de har kommet i gang. Dette har blitt viktigere de seneste år, og vil være med på å bygge opp identiteten til firmaet. Her har du en mer uformell dialog med kunden, kan oppdatere med både bilder og tekst, samt at kundene kan legge igjen sine tilbakemeldinger. Men det er viktig at man ivaretar siden og oppdaterer den ved jevne mellomrom.
  • Fakturering og regnskap – Her er det mye å velge mellom, alt fra små enkle løsninger til større og komplekse systemer. Dersom du har en liten bedrift kan et godt fakturasystem være www.conta-faktura.no. Dette er et gratis, online verktøy som hjelper deg med å holde orden i fakturautsendelse, kunderegister, betalingspåminnelser og mye mer. Når det kommer til regnskapssystem, er det svært mange som ønsker gratisløsninger her også. Det er vanskelig å finne i dagens marked, og www.tripletex.no kan være en god løsning. Dette er også et online basert verktøy, hvor du kan bygge på løsningen etter hvert som bedriften din vokser seg større. Det er ikke gratis, men koster ikke mye pr mnd (fra kr 149,- pr mnd). Dersom du ønsker en regnskapsfører på nett som kan hjelpe deg med alle spørsmål kan vi anbefale www.weboline.no.

Vi håper dette var noen gode påminnelser og tips til deg som ha en nyoppstartet bedrift. Vi hjelper deg gjerne med både hjemmeside, domene og facebook, men lar noen andre ta seg av økonomien.