Bare de siste 2-3 årene har det skjedd en stor forandring i hvordan dine kunder bruker nettet. Mobil, nettbrett og søkemotorer er nå kundenes viktigste samarbeidspartner i besluttningsprosessen.

Det er jo vel og bra. Men hvorfor mange er det som egentlig søker på nett før de velger å kjøpe en tjeneste eller et produkt? Svaret er svært mange og ganske sikkert flere en du tror.

Her er noen kjappe tall som kom frem i en spørreundersøkelse foretatt i England. 

  • 81% søker på nett før de tar en beslutning
  • 60% starter beslutningsprosessen i en søkemotor
  • 32% av søkene blir gjort fra en smarttelefon
  • 59% av mobilbrukerne klikker ut av websiden om den ikke er tilpasset mobil
  • 91% sier de foretrekker moderne og rene hjemmesider.

Om vi da tar høyde for at flere i Norge bruker internett en i England taler dette for seg selv. Og hvordan skal vi egentlig lese disse tallene? Mange klare seg jo godt uten å være veldig synlige på nett. De vi vet er at flere og flere søker, den kjøpesterke kundegruppen blir yngre og yngre og mer tilpasset den mobile verden og hele måten å markedsføre seg selv på blir snudd opp ned hvert 3-4 år. Vi har gjort regnestykket mot eller for en god hjemmeside for veldig mange kunder siden vi startet opp virksomheten vår. Til dags dato har vi tilgode å finne en bedrift som lever av å selge et produkt eller en tjeneste som ikke vil gå i pluss ved å investere i en god hjemmeside. Tenk selv? Hvor mange ekstrakunder trenger du for å forsvare en investering på 5-10.000,- ? Antageligvis ikke veldig mange.

Kort fortalt. Veldig mange kunder søker på nett for å få en formening om varen / tjenesten de skal kjøpe. Av naturlige årsaker blir valget av leverandør ofte tatt blant noen av de søkefunnene de fikk opp. Kunden vet at denne leverandøren kan levere før de går til innkjøp.

Så vår soleklare anbefaling er: Ta nett på alvor. Det gjør kundene dine!