Ingen liker en treg hjemmeside. Så hvordan få en kjappere hjemmeside? 

Det er en del enkle ting du kan gjøre selv uten at dette bør ta for lang tid eller gjøre ting for komplisert for den vanlige hjemmesideeieren. Er hjemmesiden på en wordpressplattform kan du gjøre mye med noen få plug-ins.

Ført går du til: http://tools.pingdom.com/fpt/ > skriv inn hjemmesiden din (uten www) og trykk «test now». Nå vil du få en god pekepinn på hvordan ting ligger ann. En score over 70/100 er greit men du bør være over 85/100. Noe du ofte enkelt kan fikse selv.

Det du kan starte med: 

Om du ikke gjør dette i dag så må du begynne med det. Når du legger inn et bilde på hjemmesiden din må du kikke litt på størrelsen. Et bildet på 3-4 mb har ingenting på en hjemmeside å gjøre. Dette bildet kan ofte komprimerse til 2-400 kb uten å miste opplevd kvalitet.

 

WordPress har heldivis også 100´vis av plug-ins som kan hjelpe. Her er våre favoritter.       

WP Fastest Cache (https://wordpress.org/plugins/wp-fastest-cache/)

Denne plug-in´en lager statiske html filer av dine dynamiske wordpresside. Kort fortalt gjør denne at besøkende som har vært på siden din før får en veldig rask opplevelse av hjemmesiden din. Google elsker kjappe og godt strukturerte hjemmesider så denne vil hjelpe på mange måter. Følg installasjon og setup instruksjonen

WordPress › WP Fastest Cache « WordPress Plugins

EWWW Image Optimizer (https://wordpress.org/plugins/ewww-image-optimizer/) 

Denne plug-in´en optimaliserer alle bildene du har på hjemmesiden din uten at kvaliteten blir dårligere. For store bilder er ofte det største problemet til trege hjemmesider. Med denne plug-in´en installert kan du automatisk optimalisere alle bildene du har i «media» og også når du legger inn nye bilder.

Hvordan få en kjappere hjemmeside

Hvordan få en kjappere hjemmeside

 

Etter disse to installeringene tar du testen (Klikk her) igjen og prøver på nytt. Nå skal siden din ha blitt en del raskere.

Om du ikke har lyst eller vilje til å begynne på denne prosessen selv kan du gjerne ta kontakt med oss her så skal vi gi deg et kjempetilbud på en optimalisering av hjemmesiden din.

Har du andre tips så hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet vårt. Håper du får dette til og vi ønsker deg all hell og lykke med den nye og kjappere hjemmeside.