Fra og med 21. April vil hjemmesider som ikke er mobilvennlige få dårligere «ranking» i Googlesøk. I korte trekk vil Google både forfremme mobilvennlige hjemmesider og i tillegg «straffe» sider som ikke er optimaliserte for mobil og nettbrett.

Google jobber stadig med å forbedre sine søk. Relevans, relevans og atter relevans har alltid vært nøkkelen til Google sin enorme suksess. Med den eksplosjonen av smarttelefoner vi har hatt de siste årene har det ligget i kortene lenge at Google måtte få på plass et system som favoriserte sider som var mobilvennlige. Vi vet selv hvor irriterende det er å trykke rundt på en side som ikke tilpasset mobil. Zooming og feiltrykk går hånd i hånd med en smarttelefon og en side som ikke er optimalisert for mobil. Nå har det gått til det steget at dette kommer på plass.

Hvordan vil dette ha innvirkning på sider som ikke optimalisert for mobilbruk? 

Google har mange forskjellige parametere for hvordan de rangerer en hjemmeside som relevant for søket eller ikke. Alle de forskjellige hjemmesidene får «poeng» i forhold til hvor relevante de er. Med det ny rangeringssystemet på plass vil alle mobilvennlige sider få utlevert en del poeng kun for å være mobilvennlige. Hvor stor utslaget blir for de som ikke har fått optimalisert hjemmesiden sine enda vet vi ikke. Vi tror det tar litt tid før vi ser en veldig endring i søkeresultatene men dette er også et sterkt insentiv fra Google om at det nå er på tide å få websiden din mobilvennlig.

Mange er litt usikre på om siden er mobilvennlig. Det tester du enkelt her. Bare skriv inn adressen ti hjemmesiden din så fikser google resten. 

 

Om du ikke har en veldig omfattende hjemmeside vil det enkleste ofte være å bygge en ny side som er responsiv. Det betyr at siden automatisk tilpasser seg den skjermstørrelsen brukeren bruker. Har du en stor og omfattende hjemmeside kan vi lage en egen mobilversjon av denne siden. Alle kunder / brukere som da går inn på siden din gjennom en mobil / nettbrett vil da bli videresendt til mobilsiden din

Alt håpet er med andre ord ikke ute. Ønsker du en prat med en av våre prosjektledere rundt det å få din hjemmeside optimalisert for mobil og nettbrett trykk her. Uansett om du velger oss som leverandør eller din nåværende leverandør anbefaler vi på det sterkeste at du får optimalisert siden din så fort som mulig.

Har du noen kommentarer til andre nyttige ting rundt SEO så gi oss en kommentar!